Seura

Lauritsalan Teräs ry on naisten kuntonyrkkeilyyn erikoistunut urheiluseura, joka järjestää kuntonyrkkeilyä Lappeenrannan urheilutalolla (Pohjolankatu 29, Lappeenranta). Meille toivotetaan tervetulleiksi kaikenlaiset naiset ikään, kuntoon tai kokemukseen katsomatta. Salillemme ei tulla näyttäytymään vaan treenaamaan, jokainen oman kuntonsa mukaan. Kolme treenikertaa viikossa takaa jokaiselle mahdollisuuden osallistua silloin kun itse haluaa. Treenejämme vetävät Suomen Nyrkkeilyliiton kouluttamat naisohjaajat vuosien kokemuksella. Salilta löytyy seuran puolesta hanskat ja muut lajivälineet, mukaan tarvitset vain sisäliikuntavarusteet kenkineen, juomapullon ja intoa kuntoiluun.

 

Alkeiskursseilla opetamme lajit perusteet tehokkaasti ja turvallisesti, minkä jälkeen siirrytään aikaisemmin harrastaneiden ryhmiin. Alkeiskurssimme alkavat kaksi kertaa vuodessa, tammikuussa ja syyskuussa.

 

Myös aikaisemmin kuntonyrkkeilyä harrastaneet toivotamme tervetulleeksi treenaamaan, ota yhteyttä niin kerromme, missä ryhmässä on parhaiten tilaa.

 

Meillä voit maksaa Smartum-seteleillä ja Sporttipassilla.

 

Seuramme ei tällä hetkellä tarjoa ottelunyrkkeilyä eikä meillä ole ryhmiä miehille tai pojille.

 

Kouluryhmille ja yrityksille tarjoamme ohjattuja tunteja. Ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä sopiva paketti ryhmällenne!

 

Vuonna 2010 Lauritsalan Teräs ry vietti 100-vuotisjuhliaan. Vuosisataan mahtuu monenlaista toimintaa niin urheilun parissa kuin poliittisten myrskyjenkin kourissa. Tutustu seuran historiaan tästä.

 

Järjestämme jäsenistölle kevätkauden päättäjäisten ja pikkujoulujen ohessa vaihtelevaa ohjelmaa, kerran vuodessa teemme myös lajikokeiluja muiden lajien parissa ja retkillä tutuiksi ovat tulleet niin Repovesi, Hukkavuori kuin pyöräreititkin. Reissuja on tehty myös muiden kaupunkien nyrkkeilysaleille oppia ottamaan.

Hallitus

Syyskokous valitsi vuodelle 2016 Lauritsalan Teräs ry:n hallitukseen seuraavat henkilöt:

Anu Hanninen (puheenjohtaja)

Tiina Lavikka (varapuheenjohtaja)

Hanna Jokimies (sihteeri)

Sanni Haikarainen (taloudenhoitaja)

Mia Ikonen

Anna-Maria Pokkinen

Jaana Pylkkänen

 

Seuran yhteyshenkilönä toimii puheenjohtaja Anu Hanninen.

 


Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily on tehokasta ja hauskaa kuntoilua nyrkkeilyn tekniikoita ja harjoitteita hyväksikäyttäen. Sen lisäksi se on haastavaa ja täysin turvallista harjoitella, sillä ottelunomaisia harjoitteita ei ole. Fyysisen lihaskunnon ja kestävyyden ohella kehitetään myös koordinaatiota ja taito-ominaisuuksia. Tarkoitus on oppia lyömään ja väistämään oikein, jolloin kuormitetaan lihaksia ja niveliä turvallisesti. Jokainen tekee harjoitteet oman kuntonsa mukaan ja rajoitteensa huomioiden. Mikäli esimerkiksi polvivaiva estää tekemästä tiettyjä liikkeitä, valmentaja voi neuvoa tekemään jotain korvaavaa. 

Nyrkkeily on todellinen stressin lievittäjä ja sen on todettu laukaisevan ja ennaltaehkäisevän niska-hartia -seudun vaivoja. Kuntonyrkkeilystä saa hyvää vastapainoa esimerkiksi istuma- ja päätetyöskentelyn kipeyttämille ja jumiuttamille lihaksille.

Tunti koostuu vaihdellen ohjatusta alkuverryttelystä, tekniikkaosuudesta, säkki- tai pariharjoittelusta ja loppuverryttelystä, venyttelystä tai lihaskuntoharjoitteista. Erilaisia nyrkkeilytekniikan osa-alueita käymme läpi aina syksyisin ja keväisin. Nyrkkeilylle tyypillisten harjotteiden lisäksi teemme monipuolisesti lihaskuntoharjotteita, sillä tavoitteena on taata tehokas treeni päästä varpaisiin. Meillä et tee koskaan kahta kertaa samaa treeniä, sillä treenien sisältö vaihtelee vetäjästä riippuen, mutta kaksi asiaa on taattu: hymy ja hiki.

Kuntonyrkkeilyssä tyrmätään vain kaloreita - ei koskaan kavereita! Tunnin kuntonyrkkeily vastaa kutakuinkin kahden tunnin kevyttä hölkkää.

Information in English

Lauritsalan Teräs ry is a sports club specialized in women's fitness boxing. We welcome all women to our gym, no matter what age and condition. No prior knowledge of boxing is needed, in our basic courses starting in January and September you will learn everything you need to know about fitness boxing and its techniques. We train at Lappeenrannan urheilutalo (Pohjolankatu 29, Lappeenranta). Our experienced trainers ensure that everyone gets an efficient workout. All our trainers speak English, but the training instructions are given in Finnish. Experience has shown that you don't have to be a native speaker of Finnish as our main goal is sweat – and that is guaranteed. For further information, you can contact us by phone or e-mail, the contact information can be found in Yhteystiedot.

Last Updated (Tuesday, 19 January 2016 08:46)